Google Chrome 45 Çalışmayı Durdurdu Hatası

Bildiğiniz gibi Google Chrome arkaplanda kendi kendine yeni sürümüne güncellenir, çoğu zaman bunun farkına bile varmadan kullanmaya devam ederiz.

Dün akşam da böyle bir şey olmuş Chrome 45 sürümüne güncellenmiş. Ardından Chrome tarayıcım sürekli "Google Chrome Durdu" hatası vermeye başladı. Önce, CCleaner ile bir temizlik yaptım fakat malum hata istikrarını hiç bozmadı. Chrome'u komple kaldırdım, Registery kayıtlarını sildim ve kalan artıklarını "Program Files" ve "Application Data" dizinlerinden sildim. Tertemiz bir kurulum yaptım, çalışacağından o kadar eminim ki…
Chrome simgesine tıkladım ve "Google Chrome Durdu" hatası, ben hala buradayım dedi.

Son çare olarak "Windows Olay Görüntüleyici" üzerindeki hata kaydına baktım, kayıt özeti şöyle:
Hatalı uygulama adı: chrome.exe, sürüm: 45.0.2454.85
Hatalı modül adı: guard32.dll, sürüm: 8.2.0.4674
Hatalı uygulama yolu: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Hatalı modül yolu: C:\Windows\system32\guard32.dll

İlgili dll dosyasını Google üzerinde bir arama yaparak araştırdım. Kendisi kullandığım ve hastası olduğum mükemmel güvenlik yazılımı Comodo Internet Security 'e ait çıktı. Benzer güvenlik yazılımlarında bu güncelleme sorun çıkardı mı bilemiyorum ama, sorunu çözememiş olsam CIS 'den değil Chrome 'dan vazgeçerdim.

Daha fazla uzatmadan çözüme şöyle kavuşuyoruz:

CIS 'yi Türkçe Kullanıyorsanız:
CIS_TR
CIS > Görevler > Gelişmiş Görevler > Gelişmiş Ayarları Aç > Güvenlik Ayarları > Savunma+ > HIPS > HIPS Ayarları > Kabuk Enjeksiyonlarını Algıla > Hariç Tutulanlar > Ekle > chrome.exe yolunu gösterin. (C:\Program Files\Google Chrome\Application\chrome.exe)

Hoş ve hoşça kalın.

 

(Yazının devamı olan İngilizce kısım olası yabancı misafirlerimiz içindir.)

Google Chrome 45 has Stopped Working on Startup:

If you are using The CIS in English:
CIS_En

CIS > Tasks > Advanced Tasks > Open Advanced Settings > Security Settings > Defense+ > HIPS > HIPS Settings > Detect Shellcode injections > Exclusions > Add > show the chrome.exe path (C:\Program Files\Google Chrome\Application\chrome.exe)

Yorum yapın